Yaban Öküzü

Familyası: Boynuzlugiller (Bovidae).

Yaşadığı yerler: Hindistan’ın tepelere yakın ormanlarında ve yüksek otlar arasında.

Özellikleri: Alnı geniş, boynu kısa ve kalın iri bir hayvandır. Enli boynuzları yukarı kıvrıktır ve uçları siyahtır. Erkeği dişiden daha iri olup, 380 cm uzunluk ve 200 cm yüksekliğindedir. Ağaç sürgünleri ve ot yer.

Çeşitleri: Hindistan’ın tek türüdür.

Doğu Hindistan’ın yüksek kayalıklı ormanlarında yaşayan iri cüsseli bir yaban sığırı. “Gevir” veya “Hindistansığırı” olarak da bilinir. Erkekler dişilerden daha iri olurlar. Yetişkin erkekler koyu kahverengidir. Bacakların dizlerden aşağısıysa beyazdır. Ensesiyle sırtı arasında bir yükseklik göze çarpar. Alnı geniş, boynu kısa ve kalındır. Yukarı kıvrık enli ve güçlü boynuzlarının uçları siyahtır. Daha küçük olan dişilerin rengi kırmızıya çalar. Ağaç sürgünleri ve otlarla beslenir. Çekingen ve ürkek olmasına rağmen yaralı olduğu zaman tehlikelidir. Böyle bir zamanda, avcı ölümle burun buruna gelir. Gebelik ve doğumu ehlî sığırlar gibidir. İnekle eşleşmesinden elde edilen melezine “gayal” denir.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..