Abidin Cevher Özden

1933 yılında Trabzon'un Baştımar köyünde doğdu. 'Banker Kastelli’ olarak tanındı. Baba tarafından Cevahiroğulları, anne tarafından Hacı Yakupoğullarındandır. Hafız Baştımar annesinin amcası, Zeki, Dündar ve Yıldız Baştımar annesinin amca çocuklarıdır. Zeki Baştımar Türkiye Komünist Partisi Eski genel sekreteridir.

Babasının babası Hacı Tahirzade Tevfik Kaptan yirmi beş mavnadan oluşan bir deniz filosuna sahiptir. Karadeniz sahilleri ve Rusya’daki ticari faaliyetleriyle meşhurdur. Varlıklı bir aileden gelmektedir. Baştımar dağlarından çıkarak Karadeniz’e dökülen Baştımar deresinin sahil kısmına adını veren Kastel mevkiindendir. Bu yüzden iş hayatında da unvan olarak Kastelli adını kullanmıştır. 1980 sonrasında bankerlik kavramını gündeme getiren isimlerdendir. ‘Banker Kastelli’ markasıyla tefeciliğin kurumsallaşmasını sağlamıştır. Bu dönemde danışmanı mason yazar Yılmaz Karakoyunlu’dur. (Karakoyunlu, Hatırla Sevgili adlı dizi filmin de senaryo yazarıdır.) Özden, 2 Haziran 2008 tarihinde intihar ederek ölmüştür.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..