Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Portekiz ve Manchester United'ın yıldız oyuncusu.

5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Babası'nın Ronald Regan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 sezonunda Sporting Lisbon'da 18 maçta 3 gol attı.

17 yaş altı Milli Takımda gösterdiği performans ile Juventus, Liverpool gibi Avrupa'nın köklü kulüplerini peşinden koşturdu. Sonunda Manchester United ile anlaştı. Bu takımla ilk maçına 16 Ağustos 2003'te Bolton Wanderers'a karşı çıktı. David Beckham'ın 7 numaralı formasını devralan oyuncu bu formanın hakkını her zaman verdi ve İngiltere'deki ilk sezonunda Sir Matt Busby Yılın Futbolcusu ödülünü aldı.

Futbol kariyeri dışında, arabadan ayakkabıya çeşitli reklam filmlerinde oynadı. 2006 - 2007 Sezonunda, Kaká ve Lionel Messi'den sonra FIFA Dünyanın en iyi üçüncü futbolcusu seçildi. 2007 - 2008 sezonunda ligde attığı 31 golle gol kralı oldu. Aynı sezon bir önceki yılda da olduğu gibi İngiltere'de yılın en iyi futbolcusu ve yılın en iyi genç futbolcusu seçildi. Yine aynı sezonda kritik bir penaltı kaçırmasına rağmen takımı Şampiyonlar ligi Şampiyonu oldu.

Manchester United'lı oyuncu Euro 2008'de Portekiz milli takımı kadrosunda yer alıyor.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..