Gamze Özçelik

Arka Sokaklar dizisi ile ünlenen Türk dizi ve tiyatro oyuncusu.

Gamze Özçelik, 26 Şubat 1982 de İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Maltepe Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini ise Bilgi Üniversitesi’nde tamamladı.

1999’da katıldığı Elite Model Look yarışmasında 4. oldu. Bu yarışmadan bir sene sonra katıldığı Kanal D güzellik yarışmasında da 2. seçilen Özçelik, yarışmanın ardından aldığı teklifleri değerlendirdi ve oyunculuğa ağırlık verdi. Hayır defileleri dışında modellik ve mankenlik faaliyetlerinde bulunmadı.

İlk olarak 1998 yılında, Eyvah Kızım Büyüdü adlı yapımla T.V. dizilerine adım atan oyuncu, Cinler ve Periler, Tatlı Hayat, Serseri gibi T.V. yapımları ile kariyerine devam etti. 2004 yılında, Hırsız Var adlı ilk sinema yapımında oynadı. Bu filmde Haluk Bilginer, Mehmet Ali Erbil gibi deneyimli oyuncularla çalışma fırsatı yakaladı.

2005 yılında, cep telefonu ile çekilen ve genç oyuncunun özel görüntülerinin bulunduğu bir video internette dolaşmaya başladı. Bu durumdan rahatsız olan oyuncu mahkemeye başvurdu ve yapılan incelemede görüntülerin tecavüz sonucunda, oyuncunun isteği dışında çekildiği anlaşılınca zanlı Gökhan Demirkol 8 yıl hapse mahkum oldu.

Seni Seviyorum adlı tiyatro oyununda başarılı bir performans gösterdikten sonra, 2006 yılında çekimine başlanan ve halen devam eden Arka Sokaklar adlı polisiye- macera dizisinde, başrollerden birisini canlandırdı. T.V. için çekilen Buzda Dans adlı program serisinin sunuculuğunu da üstlenen genç oyuncu, Popstar, Türkstar, Altın Kelebek Ödülleri gibi pek çok T.V. programının sunuculuğunu da üstlendi.

19 Haziran 2008 tarihinde, kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Uğur Pektaş ile dünya evine girdi.

Rol Aldığı Filmler; Hırsız Var

Rol Aldığı T.V. Dizileri; Eyvah Kızım Büyüdü, Cinler ve Periler, Tatlı Hayat, Serseri, Düşler ve Gerçekler, Savcının Karısı, Arka Sokaklar

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları; Seni Seviyorum

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..