Iker Casillas

Dünyanın en büyük futbol takımlarından olan Real Madrid'in ve İspanya Milli Takımı'nın birinci kalecisi. Aynı zamanda İspanya Milli Takım kaptanı.

Tam adı Iker Casillas Fernández olan futbolcu, 20 Mayıs 1981'de Madrid'in Móstoles semtinde doğdu.

Futbola Real Madrid'in altyapısında başlayan ünlü futbolcu, reflekslerinin beklenmedik derecede güçlü olduğunun ortaya çıkmasıyla 98 / 99 sezonunda A Takım'da forma giymeye başladı. 18 yaşında da İspanya Milli Takımı'nın formasını giymeye başlayan Casillas, yerini hiç bir zaman kaybetmedi.

1998 - 1999 sezonundan bu yana, Real Madrid C takımında 26, B takımında 4 ve A takımında 273 maça çıkan tecrübeli file bekçisi, İspanya Milli Takım kalesini de 69 kez savundu. (16.08.2007 itibariyle)

Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Iker Casillas, Real Madrid ile 2 Şampiyonlar Ligi, 1 La Liga şampiyonluğu, İspanya Genç Milli Takım'ı ile de Dünya Gençler Şampiyonluğu yaşadı.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..