Balina

Hava balinanın ciğerlerinde ısındığından dışarıda buharlaşır ve hayvanın burnundan su fışkırıyormuş gibi görünür.

Balinaların gövdeleri oldukça geniş ve iridir, kuyruğa yakın yerde bir*den daralır. Kuyruk yatay olup uzunluğu 7 metreyi bulabilir.

Dişsiz balinaların ağızı çok büyük olup yutakları tersine çok küçüktür. Bu hayvanlar yalnızca küçük deniz hayvanları ile beslenir. Ağızlarında kocaman ve az kas bulunan kalın bir dil taşırlar. Çeneleri yumurtamsıdır.Balinalar bir defada tek yavru doğururlar. Doğduğu zaman yavru balinanın boyu 6-7 metre ağırlığı ise 6000 kilogramdır. Yedi aya yakın bir süre annesinin sütü ile beslenir.

Balinaların derilerinin altında oldukça kalın bir yağ tabakası vardır. Bu nedenle insanlar tarafından avlanmaktadırlar. Balinalar açık denizlerde sürüler halinde yasarlar. Özellikle balinagiller kutup denizlerinde görülürler fakat birçoğu sıcak denizlere göç ederler.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..