Öğrenim Kredisi

 

Şu sıralar üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun sitesine girip öğrenim kredisi, başbakanlık bursu, yurt ve Katkı kredisi başvurusu öğrenim kredisiyapmaya çalışıyorlar ve bu öğrencilerin kafasında bir takım soru işaretleri var. ” Öğrenim kredisi nedir?, Başbakanlık bursu nedir? . Katkı Kredisi nedir?” gibi sorular öğrencilerin kafasında yer işgal etmekte. Bir önceki yazımızda, Başbakanlık bursu nedir? sorusuna cevap vermiştik. Bu yazımızda da öğrenim kredisi hakkında bilgi vereceğiz.

Öğrenim Kredisi Nedir?


Öğrenim kredisi, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünce üniversite öğrencilerine her ayın 7 sinden verilen karşılıklı burstur. Karşılıklı derken, öğrenim kredisini almadan önce bir senete imza atarsanız ( o günün toptan eşya fiyatları ve tüketici eşya fiyatlarına göre) ve üniversiteye bitirdikten 2 sene sonra, öğrenim kredisi borcunuzu ödemeye başlarsınız.

Öğrenim kredisi hakkında bilinmeyenleri merak edilen sorularla cevaplandıracağız.

Üniversiteyi yeni kazandım, öğrenim kredisi başvurusu yapmak istiyorum nasıl olacak?
Kredi ve Yurtlar kurumunun sitesini girip, kredi ve yurt başvurusu yapıyorsunuz. Bunu elektronik ortamda size verilen formu doldurarak yapıyorsunuz.

Alttan derslerim var, öğrenim kredisi kesilir mi?

Alttan ne kadar dersiniz olursa olsun, öğrenim krediniz sene veya dönem uzatmadıkça kesilmez.

Üniversitede okuyorum, sene uzattım öğrenim kredisi kesilir mi?

Üniversitede okuyup, seneniz veya döneminiz uzatıdığı zaman, öğrenim krediniz, normal şartlarda mezun olacağınız tarihe kadar verilir. Ancak krediniz mezun olmanız gereken tarihi takip eden Eylül ayı içerisinde kesilir.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..