Ali Talip Özdemir

1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli'den Belediye Başkanı seçilen Ali Talip Özdemir, iki dönem bu görevini sürdürdü. 1987 genel seçimlerinde Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi.1991 yılında Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı'nda kurulan kabinede Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Talip Özdemir, Çevre Bakanlığı'nın kurulmasıyla da ilk Çevre Bakanı unvanına sahip oldu.

1992 yılında yapılan ara yerel seçimlerde İstanbul - Bakırköy Belediye Başkanlığı'na seçildi ve bu görevi iki yıl sürdürdü. 1995 erken genel seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili oldu. ANAP ve DYP'den oluşan 53. Hükümet'te Basın ve Enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.Ali Talip Özdemir, 18 Nisan'da yapılacak yerel seçimlerde ANAP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi fakat seçilemedi.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..