Keops Piramidi

Keops Piramiti (Khufu Piramiti) Gize’de antik Memfis mezar kentinde bulunan üç piramitten en eski ve geniş olanıdır. M.Ö. yaklaşık 2.560 yılında, 20 yıl üzerinde dönemi içeren bir zamanda inşa edildi. PiramitinMısır'ın dördüncü hanedanı firavun Khufu ya bir mezar olarak inşa edildiğine inanılır. Bugün Mısır’ın başkenti Kahire’nin bir parçasıdır. Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eserdir.

Tarihsel Şartlar

Gize Büyük piramiti yapı kompleksinin ana parçası olup, Khufu'nun onurunda iki ölüye ait tapınağı ihtiva eder (biri piramitin, diğeri ise Nil Nehri'nin yakınındadır).

Üç küçük piramit Khufu'nun eşleri içindir ve küçük Mastaba(Antik Mısır'da dikdörtgen eğik yapılar olup, pek çok seçkin Mısırlı'nın gömüldükleri yerdir) mezarlar, piramiti yüceliğinden dolayı çevreler. Küçük piramitlerden biri kraliçe Hetepheresin mezarını (1925 yılında keşfedildi), kızkardeşini ve Sneferu nun eşi ve Khufu'nun annesini kapsar. Giza'da çalışanlar için bir kasaba vardı, bu kasaba bir fırın, bira imalathanesi ve bakır eritme kompleksini içeriyordu. Pek çok yapı ve kompleks Giza Haritalama Projesi ile keşfedilmektedir.

Büyük Piramitin birkaç yüz metre güney batısında bir parça daha küçük Kefren Piramiti, Khufu'nun ardıllarından biri genel olarak Great Sphinx Büyük Sfenks'in inşaatçısı ve birkaç yüz metre sonrası güney batıda Menkaure piramiti Khafre'nin ardılı yaklaşık yarısı uzunluğunda.

Khufu nun veziri Hemen veya Hemiunu 'nun, Büyük Piramitin bazılarının mimarı olabileceğine inanılır.

0 Yorum:

Hakkında Bilgi - Teknoloji Hakkında Bilgi, Sağlık Hakkında Bilgi, Eğitim Hakkında Bilgi,Kültür Hakkında Bilgi, Sanat Hakkında Bilgi, Din Hakkında Bilgi, Türkiye Hakkında Bilgi, Yaşam Hakkında Bilgi, Bilim Hakkında Bilgi ve Hakkında Bilgi aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz blog sitesi..